9 Ocak 2013 Çarşamba

Portakal kabuklarını napıyoruz çöpemı atıyoruz Hayır ;) Tatlı yapıyoruz :)



Malzemeler

4 adet kalın kabuklu portakal
1/ 2 yemek kaşığı tuz
1 lt ( 4 bardak ) su
750 gr ( 3 bardak) toz şeker

Yapılışı

1. Portakal kabuklarını akşamdan tuzlu suya koyun. Üzerine bir tabak örterek bir gece bekletin.
2. Ertesi gün suyunu döküp yıkayın. Soğuk suyla ateşe koyun. Kaynama derecesine gelince suyunu değiştirin. ( acılığın gitmesi için)
3. Haşlanan kabukları 1 cm eninde şeritlere kesin. Kesilen kabuklardan 3 bardak ölçün. Tencereye koyup üzerine şeker ve 3 bardak sıcak su ekleyin. Ateş üzerindeyken şekerin erimesi için biraz karıştırın. Kabuklar şeffaflaşana kadar yavaş yavaş kaynatın.
4. Şurup koyu kıvama gelince ateşten alın, portakal kabuklarını şekere buladıktan sonra fırın teli üzerinde kurutun.
 Arkadaşım aynı bu şekılde portakalı işledikten sonra fırında kurutma yok sadece , çukalata sos yapmış ve harıka olmuş ben yemedım daha ama bende denıcem bu gece portakallları tuzlu suya yatırcam ;)
Hmm görüntüsü harıka anlattıkları kadar varsa tadıda harıkaymıs inşallah sımdı bızımde deneme zamanızmız :) 
Kolay Gelsin güzel bayanlar yapanlar yorum bıraksınn ;)





4 yorum:

  1. yaptınız mı gerçekten lezzetli oluyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Yok ben yapmadım ama bu gece yapıcam arkadasım yapmış harıka dıyor bende portakal aldım denıcem bakalım 2-3 gun ıcınde sıteye eklerım :)

    YanıtlaSil
  3. vaaaaaaaoov ben bunu çok sevdim...
    emeğine sağlık canım.......

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorumm Sevgiler..