3 Mart 2014 Pazartesi

"Amca yeni pijamamı kesme"

Suriye'de ‘insanlığı utandıran' görüntülere bir yenisi daha eklendi. :(

Suriye'de bombardıman sonucu yaralan bir kız kendisini tedavi etmek isteyen doktora ‘amca pijamamı yırtma' dedi.

Yaşı 12'yi geçmemiş olan Suriyeli kızın kendisini tedavi etmek isteyen doktora söylediği sözler yürek dağladı. Açlık ve yoksulluğun yanında acımasız bombardımanlardan canlı çıkmaya çalışan Halep halkından olan bu küçük kız, vücudunda bulunan yaralara aldırmaksızın aldığı ‘yeni' pijamayı yırtmaması için doktora yalvarıyor. Bu acı görüntü Ortadoğu'da büyük yankı uyandırırken ülkedeki trajedinin geldiği noktayı gözler önüne serdi.



Aslında bombardımandan kaçıyorlar, bazen kaçmayı başarıyorlar. Ama onlar da her çocuk gibi oyuncaklarına sarılıyor, elbiselerini seviyor. Bir okulda okuduğunu söyleyen bu küçük kız da, vücudunda bulunan yaraları değil de kendisine alınan yeni pijaması için ağlıyor. Kendisini tedavi eden doktorun pijamasının bir bölümünü kestiğini fark eden kız ‘Amcacığım, lütfen pijamamı yırtma onu yeni aldım…' diyor. Doktor da küçük kızın isteğini kırmıyor. ‘Tamam özür dilerim, kesmeyeceğim' dedikten sonra tedavisine devam ediyor. Tedavi sırasında ise diğer yaralı çocukların da inleme sesleri duruluyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan görüntüler büyük yankı uyandırdı. Suriyeli çocuklar her ne kadar açlık ve yoksulluk içinde yaşasa da, onlar da kendi yaşıtları gibi oyun oynamak, yeni elbiseler almak ve eğlenmek istiyor. 3 yıldır devam eden savaşta Beşşar Esed güçlerine ait güçler sivillerin yaşadığı bölgelere her gün ‘ölüm' yağdırıyor.


2 yorum:

  1. ne kadar acı bir durum ve elimizden dua etmekten başka birşey gelmiyor maalesef Mevlam yardımcıları olsun inşaallah..sevgi ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım inşallah benim gözlerim doldu videoyu izlerken içim gitti keşke bişeyler yapabilsek keşke sanıyeler içince yanlarında olabılsek elımızden ne gelırse yapabılırdıkk ben çok etkılenıyorum böyle haberlerden Rabbim yardımcıları olsun :(

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorumm Sevgiler..