- 1 paket 250 gr. oda sıcaklığında yumuşak margarin
- 1 çay bardağı pudra şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt.
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı (silme )kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kalıp olarak: 2 ye ayrılmış ceviz kabukları
İç kreması:
- 3 su bardağı süt (az gelirse süt ileve edilir.krema akışkan olması için )
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 20-25 tane badem içi tuzsuz
süsleme için :
- kırmızı ve sarı gıda boyası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 bardak normal su
- kışın : bu mevsimde mandalin yaprakları
- yazın :bir kaç tane şeftali yaprakları
1. AŞAMA : İlk olarak ceviz kabukları ayıklanır iç kısımları döküldüğü için temizlenir bir güzel ovarak yıkanır kurulanır . Biz ceviz kabuklarının(dış) kısımlarını kullanacağız.
2. AŞAMA : Yumuşak margarin, pudra şeker,yoğurt yumurtalar karıştırılır. Ardından un ilave edilir kabartma tozu eklenir .hamur özlü bir hamur olana kadar yoğurulur. Küçük boy yumurta büyüklüğünde kurabiye yapar gibi yuvarlanır hepsini birince ceviz kabuklarının (sırt) kısmına kapatılır . Ceviz altta kalacak cevizin boşluk kısmı altta bakacak şekilde yağlanmış tepsiye seyrek olarak yerleştirilir ve fırına verirken kaymamasına dikkat edilir.
175 derecede pişirilir. Fırından çıkınca ceviz kabukları kurabiyeler soğuyunca çıkartılır bazılarını bıçağın ucu ile çıkarabilirsiniz.
175 derecede pişirilir. Fırından çıkınca ceviz kabukları kurabiyeler soğuyunca çıkartılır bazılarını bıçağın ucu ile çıkarabilirsiniz.
3.AŞAMA : İç kremasını çırparak pişirilir ve soğutulur.
Havuz şeklindeki kurabiyelerin hepsine doldurulur. Taşmamasına dikkat edilir. 2 kurabiyeyi yapıştıracağımız için tek tarafa 1 badem koyulur kapatılır.
Havuz şeklindeki kurabiyelerin hepsine doldurulur. Taşmamasına dikkat edilir. 2 kurabiyeyi yapıştıracağımız için tek tarafa 1 badem koyulur kapatılır.
4. AŞAMA: sarı-kırmızı gıda boyaları mercimek tanesi kadar alınır. 1 bardak su ile karıştırılır.
Önce bu boyalı suya pastalar bandırılıp sonra da parmağımızın ucu ile sarı ve kırmızı karışımlı boyadan toz şeklinde olan kırmızı ile şeftalinin uç kısımlarına olgun görünümü verilir . Toz şekere bulanır.
Mevsimine göre yapraklar takılır . Servis edilir . AFİYET OLSUN
Önce bu boyalı suya pastalar bandırılıp sonra da parmağımızın ucu ile sarı ve kırmızı karışımlı boyadan toz şeklinde olan kırmızı ile şeftalinin uç kısımlarına olgun görünümü verilir . Toz şekere bulanır.
Mevsimine göre yapraklar takılır . Servis edilir . AFİYET OLSUN
ellerine sağlik canım çook güzel gözüküyo bnde deniycem ins. bu tarifini :)
YanıtlaSilAfiyet olsun cnm denemenı tavsıye ederımm çok güzel oluyoor :)
Sil