3 Aralık 2012 Pazartesi

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ...

Dünya Sağlık Örgütüne göre dünya nüfusunda 500 milyon engelli yaşıyor. Türkiye'de nüfusun yüzde 12.29'u yani 8.5 milyon kişi engelli. Erkeklerde bu oran 11.10, kadınlarda yüzde 13.45’tir.

Engellilik konusu ülkemizde yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için her yerde çeşitli etkinliklerle kutlamalar düzenleniyor. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür.

Çeşitli zorluk ve engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve yaşamlarını onurlu bir şekilde sürdürmek için ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımıza her fırsatta sahip çıkarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Bu davranış kültürümüzün bir gereğidir.
-------- Dünya engelliler günü [kutlu olsun demem saçma] oyüzden demiyorum çünki onlar bu durumdan mutlu degıllerki kutlu birgün olsun [[ce.öz]]
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorumm Sevgiler..